Днес на летищен комплекс „Долна Митрополия“ стартира третият кръг от европейския и източноевропейския шампионат по супермото, а българските състезатели за пореден път ще се опитат да покорят призовите места в различните класове. В клас SM Junior на европейския шампионат българинът с най-предно класиране е Димитър Петров (KTM), който до момента има актив от 78 т. Така при едно добро представяне в неделя той би изпреварил близнаците Денис (KTM) и Кан Ончу (KTM) от Турция, които с равен брой от 94 т. са окупирали челните позиции.

В клас S3 Хакан Халми (KTM) води убедително със 100 т. пред турския пилот Мухакит Зенгин (TM), който до момента има 88 т. На трето място се намира друг български състезател Янислав Стойнов (KTM) – 74 т.

„Взехме нов мотор КТМ 2016-та година, но той е по-скоро за мотокроса, а в супермотото утре ще си карам със стария. Нямах възможност да тренирам супермото, защото на практика няма и къде, освен на Долна. Все пак водя убедително в класирането, с голяма разлика и дори и малка грешка не ме притеснява, не се плаша от никого за момента в моя клас. Надявам се всичко да е наред и да спечеля двата манша утре“, заяви Хакан преди старта.
   
В клас SM65 на източноевропейския шампионат по супермото на първо място е Виктор Нейчев (KTM) с 47 т., който обаче трябва да даде всичко от себе си, за да увеличи преднината си, тъй като турският пилот Золтан Ордог (KTM) е на второ място, но със същия брой точки. При 85 сс машини  и в клас S3 ситуацията е същата като тази в клас SM Junior на европейския шампионат.
   
В клас S Open абсолютен лидер е Александър Георгиев (KTM), който с актив от 100 т. води убедително пред най-големия си опонент в момента Янко Ташев (Honda, 88 т.). На трето място е румънският пилот Влад Неага (TM, 80 т.).

Мото-уикендът стартира днес със свободните тренировки и квалификациите за време.