60 екипажа стартират на Breslau Balkan 2013 в Тетевен. Състезанието се провежда за втора поредна година у нас. То е най-големият европейски офроуд маратон, който се провежда от 20 години в Полша. Ралито е разделено на две категории - Екстремна и Крос-Кънтри.

На старт ще застанат 60 екипажа от 18 държави от Европа и Близкия изток. Сред тях са и петима българи. Това са миналогодишният победител в състезанието Десислав Славчев, участникът в рали Дакар - Петър Ценков, Станислав Стоянов и двама пилоти от Тетевен - кметът на града Милен Милев и Димитър Мичев.

Официалният старт на Breslau Balkan 2013 ще бъде пред общината в Тетевен тази вечер от 19:00 часа, като на него ще присъства и спортният министър Мариана Георгиева.

Днес се проведе прологът за място в стартовата решетка, като 30 минути преди официалния старт ще бъде обявен редът на стартиращите автомобили.

В първия етап пилотите първо ще изминат около 100 километра от Тетевен до местността Богоя. След нощния пролог утре в 9.00 часа те стартират от Рибарица, а етапът продължава до Старосел. Състезанието има осем етапа, които преминават през цялата страна. Финалът е на 21 септември в Шкорпиловци