Пламен Стайков и Давид Кварацкхелия с Мицубиши Лансер Ево 9 спечелиха 37-ото издание на Рали Сливен – кръг от националния шампионат и от европейския рали трофей. Това е втора поредна победа за нашия пилот, който тази година кара с грузински лиценз. 

Стайков финишира на 37,3 секунди пред турския екипаж Орхан Авджиолу – Берчан Кокмаз с Форд Фиеста R5. Трети останаха румънците Дан Гиртофан – Тудор Марца с Шкода Фабия R5 на 52,4 секунди.

Победителите от "Стайков Рейсинг Грузия" - Пламен Стайков и Давид Кварацкхелия имаха аванс още oт втория ден на надпреварата пред турските и румънските екипажи. Атаката на Стайков започна още в първия специален етап за деня "Моллова гора" и продължи в следващите "Котел" и "Стара река". Въпреки етапните победи Авджиолу и Гъртофан не успяха да отговорят на темпото на състезаващия се с грузински лиценз Стайков.
 
Участниците в ралито бяха приветствани от заместник-кмета Пепа Чиликова, която от името на кмета Стефан Радев поздрави победителите и пожела нови успехи на състезателите.