Индианаполис е катедрала на моторните спортове, в която се раждат легенди, процъфтяват кариери, публиката никога не те забравя, ако си бил на върха тук. Особено, когато размажеш конкуренцията, както го стори Кейси Стоунър в неделя.

Няколко събития досега през сезона могат да бъдат определени като значителни за развоя на шампионата в Moto GP. Безспорно едно от тях е нарастването на преднината на Стоунър в генералното класиране до 44 точки пред Хорхе Лоренсо, а до края има 6 шест кръга.

Психологически става все по-лесно за Стоунър, нуждата да се рискува намалява с което изчезва и вероятността за грешка. Вече Кейси има две победи повече от Мик Дуън след същия брой участия в кралския клас и само една по-малко от цялата бройка в кариерата на Еди Лоусън. Още по-ударно, Стоунър е 37-кратен първенец – точно толкова, колкото Хорхе Лоренсо и Дани Педроса и това означава много, имайки в предвид, че двамата испанци имаха доста повече успехи в малките класове. Самият австралиец не вярва в значението на статистиката и наистина може би е рано да го определяме за легенда, имайки предвид колко лесно се влияе от настроенията си и винаги ще си остане непредсказуем. Това обаче не променя огромните му постижения като пилот на почти неуправляемото Дукати и доминацията му през тази година с Хонда.

Целият анализ - ТУК