Австралийският пилот на Хонда Кейси Стоунър триумфира като победител в Moto GP за Гран при на Великобритания, шести кръг от календара на Световния шампионат по мотоциклетизъм.

На второ място финишира Андреа Довициозо, който е съотборник на победителя Стоунър в Хонда. След италианеца на трета позиция на подиума се качи и ветеранът Колин Едуардс, който със своята Ямаха успя да се възползва максимално от отпадането на съотборника си Хорхе Лоренсо и Марко Симончели с Хонда, които също водеха битка за челните позиции. .

Най-бърза обиколка на пистата „Силвърстоун” записа Ники Хейдън с Дукати в самия край на надпреварата. Той пресече финала четвърти и не можа да се качи на подиума. Зад Хейдън в топ 10 се наредиха Алваро Баутиста със Сузуки, Валентино Роси с Дукати, който потегли от 13-о място на стартовата решетка, Карел Абрахам с Дукати, Тони Елиас и Хироши Аояма с Хонда и Лорис Капироси с Дукати.

След този шести кръг Кейси Стоунър събра актив от 116 точки и измести от лидерската позиция Хорхе Лоренцо, който след отпадането си днес остана с 98 пункта. На трето място е Андреа Довициозо с 83 пункта. /БЛИЦ