Мик Шумахер, синът на легендарния Михаел, ще се състезава за отбора на Хаас във Формула 1 през следващата година. Договорът е с многогодишна продължителност.

Германецът, който води в генералното класиране във Формула 2 кръг преди края на сезона, ще си партнира с руснака Никита Мазепин в американския тим.

„Доволен съм, че можем да потвърдим Мик Шумахер като наш пилот за следващия сезон. Нямам търпение да го приветствам в отбора. Шампионатът на Формула 2 винаги е служил като поле за доказване на способностите и през тази година виждаме едни много силни пилоти на стартовата решетка. Мик е печелил състезания, винаги е близо до подиум и води в шампионата кръг преди края. Вярвам, че той е готов за изпитанието наречено Формула 1“ коментира ръководителят на отбора Гюнтер Щайнер.

 efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус 

Първото си официално участие с екипа на Хаас Шумахер ще направи още в Гран При на Абу Даби следващата седмица, когато той ще седне в болида VF-20 за първите 90 подготвителни минути в петък сутринта. Освен това, той и Мазепин ще участват в теста за млади пилоти, който ще се проведе в седмицата след Гран При на Абу Даби отново на пистата „Яс Марина“.

„Възможността да съм на стартовата решетка във Формула 1 през следващата година ме прави наистина щастлив и безмълвен. Искам да благодаря на Хаас, Скудерия Ферари и академията за млади пилоти на Ферари за показаната вяра в мен. Винаги съм вярвал, че ще реализирам мечтата си да се състезавам във Формула 1. Това нямаше да се случи без моето семейство, на което ще съм вечно благодарен, както и без феновете по света, които са ме подкрепяли през цялата ми кариера до момента“, заяви Шумахер.