Европейската рали шампионка Екатерина Стратиева направи две състезания в поредни седмици като първи загряващи стъпки за сезон 2015 година в ERC. Българската завърши на 11-о място в клас ERC3 на "Обиколката на Ирландия", а преди това участва в Рали "Тес" в Брашов, Румъния. В дамската купа Стратиева е първа, а в шампионата България има равен брой точки с Чехия и Русия.

"Беше голямо изпитание и искам да се върна в Ирландия през 2016 година и да използвам потенциала на състезанието. Етапите ми харесаха, но ми липсваше увереност в записката, а тя е най-важната", коментира Стратиева пред autobild.

Пилотката стартира за пръв път с новата си навигаторка - унгарката Юлиана Нирфаш. "Доволна съм много от Юлиана. Видях обаче, че ни трябва задължително нова кола, защото нашата е най-старата и амортизирана. В Румъния валя много дъжд. В първия ден тръгнахме добре, но имахме проблеми с двигателя на ниските обороти. На старта губихме много и не успяхме да настроим мотора до края. Конкурентите ни караха с интермедии или нарязани гуми, а ние с тези от европейския шампионат. Исках Румъния да е подготовка за Ирландия, но отсечките нямат нищо общо", поясни още Стратиева.

_____________________________.jpg