Екатерина Стратиева със „Ситроен“ C2 R2 завърши на второ място при дамите в Рали „Ипър“, шести кръг от Европейския шампионат (ERC). Първа очаквано стана Мелиса Дебакер, която караше с много по-силен автомобил – Пежо 207 Супер 2000. На трета позиция остана Жули Девале със „Ситроен“ DS3 R1.

„Това състезание бе пълен кошмар. Не мога да повярвам, че стигнахме до финала, защото всичко беше против нас", коментира Стратиева след финала.

"Проблемите започнаха още в петък, когато трябваше да карам последните два етапа без прожектори и едва виждахме пътя. На всичкото отгоре и спирачките не бяха наред. В събота първата група отсечки мина добре, но в началото на втората колата започна да трасе и едва се добрахме до сервиза. Имах чувството, че във всеки един момент двигателят и скоростната кутия щяха да се разпаднат. Оказа се, че се е скъсала една от опорите, но за късмет Флорин Тинческо от моя тим вече беше отпаднал и механиците взеха части от неговия автомобил, за да оправят моя”, разказа още българката пред "Спортонлайн". „Кошмарът продължи и в следващите отсечки. Заради един откачен кабел започнаха да светят куп аларми. Оказа се, че и двигателят губи масло, а нямахме никакво време да спрем, за да проверим какво се случва. Накрая останахме без избор, паркирахме автомобила и въпреки че направихме задръстване зад нас, доляхме масло и продължихме“, добави Стратиеа, която е начело в шампионата на дамите с 10 точки от пет старта, а на 7 зад нея са Дебакер, Мартина Данелова и Инеса Тушканова с по 3 т. До края на сезона остават пет старта, което прави Стратиева и Поенару фаворити за титлата.