През 2012 година световният шампионат по мотоциклетизъм в дисциплината фрийстайл навлиза в сезон номер 12. Домакин на заключителното и решаващо състезание отново ще бъде България. Родните фенове на мотокроса и екстремните спортове ще имат възможността да се насладят на уникалното шоу на 15 декември (събота), в зала "Арена Армеец" или в ефира на телевизия ТВ7, която единствена притежава правата за телевизионното излъчване.

Както и през 2011 година, вдигането на завесата към най-продължителния сезон по фрийстайл стана с първите два кръга, проведени на 20 и 21 януари в австрийския град Линц. Шест седмици по-късно всички погледи бяха насочени към Торино, където бяха раздадени и първите точки в световната ранглиста за мотокрос в свободен стил. Елитът на мотокроса в свободен стил едва успя да си поеме въздух и трябваше отново да влезе в действие, като този път това се случи под прожекторите в берлинската зала "О2". Там беше проведено и първото състезание за най-добър трик, което подгря телевизионните зрители по цял свят за следващия оспорван кръг - в Базел.

Сезонът премина още през зали в Мюнхен, Манхайм, Толяти, Гуанджоу, Кьолн и Рига, за да завърши в зала "Арена Армеец" в българската столица София. Пилотският състав обещава зрелище. В него попадат Хавиер Вийегас, Реми Бизуар, Либор Подмол, Джош Шийхан и Хосе Мирайес, както и изгряващите звезди Майкел Мелеро и Давид Риналдо. Те отново ще представят на публиката забележителните трикове "360", "Lazyboy, "Ruler", "Cliffhanger" и много други./БЛИЦ