ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул спечели домашното за него Гран при на Нидерландия и изравни рекорда за брой поредни победи във Формула 1 на германеца Себастиан Фетел - 9. Това беше 11-ти успех за нидерландеца от началото на сезона и трети на тази писта "Зандвоорт”.

Състезанието премина през моменти на проливен дъжд, каквата бе и прогнозата, което накара пилотите да влизат извънредно в бокса за смяна на гуми.

Седем обиколки преди края състезанието бе спряно с червен флаг за близо половин час заради локвите, които се образуваха на пистата и ниската видимост.  След прекъсването болидите бяха водени от кола на сигурността за една обиколка. 

След подновяването Макс Ферстапен все пак успя да направи аванс от повече от три  три секунди пред испанеца Фернандо Алонсо с Астън Мартин, който завърши втори, а на трето място остана съотборникът на Ферстапен в Ред Бул Серхио Перес. Ферстапен завърши с време 2:24.04.411 часа. Това бе и седми подиум за Фернандо Алонсо през 2023 година. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Мексиканецът обаче получи наказание от 5 секунди, което качи на подиума французина Пиер Гасли от тима на Алпин.  Испанецът Карлос Сайнс от Ферари и Люис Хамилтън от Мерцедес се бориха до последно ожесточено за петото място, но пилотът на скудерията на позволи да бъде изпреварен в последните 4 обиколки. В зоната на точките завърши още Ландо Норис, тайландецът Александър Албон с Уилямс, австралиецът Оскар Пиастри с Макларън, французинът Естебан Окон с Алпин. 

Макс Ферспатен, който тръгна от първа позиция, поведе още в началото пред британеца Ландо Норис с Макларън и Фернандо Алонсо. Заради дъжда обаче Ферстапен и Алонсо влязоха почти веднага в бокса за смяна на гумите и Серхио Перес поведе като лидер. Скоро Ферстапен си върна лидерската позиция с новите гуми и не я изпусна до края, като преди червения флаг бе натрупал солиден аванс пред преследвачите. 

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер бе принуден да напусне пистата в 43-ата обиколка, след като влезе в бокса, а болидът му не успя да продължи заради щети по него. От състезанието отпаднаха още американецът Логан Сърджан с Уилямс, китаецът Чжоу Гуанюй с Алфа Ромео и британецът Джордж Ръсел с Мерцедес.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!