ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Двукратният световен шампион Макс Верстапен триумфира в Гран при на Канада, записвайки четвърта поредна победа и общо шеста за сезона в календара на Формула 1. Нидерландецът нямаше особени трудности, като се изравни с легендата Аертон Сена на 5-ото място по победи в историята, записвайки своя 41-и успех. Триумфът пък бе под №100 за Ред Бул.

Верстапен запази челната си позиция на старта, докато седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес задмина Фернандо Алонсо, за да се нареди втори. Шарл Льоклер с Ферари успя да напредне доста, стигайки до деветата позиция след две обиколки на пистата "Жил Вилньов" в Монреал.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В осмата обиколка Логън Сарджънт беше принуден да спре от механичен проблем, а няколко обиколки по-късно Джордж Ръсел удари стената, разпилявайки доста отломки от болида си и изкара кола на сигурността. Така Льоклер се изкачи до четвъртото място при прибирането на колата на сигурността. 

Верстапен лека полека се откъсваше пред конкурентите, а Алонсо на свой ред успя да изгради солиден аванс пред Хамилтън. До края на надпреварата нидерландецът не допусна изненада и се поздрави с победата. Алонсо удържа късен щурм на Хамилтън, докато двамата пилоти на Ферари останаха на четвърта и пета позиция. Серхио Перес с Ред Бул завърши шести. В топ 10 влязоха още Албън, Окон, Норис и Ботас. Заради наказанието на Ландо Норис от 5 секунди обаче той изпадна от десетката за сметка на Ланс Строл. 

След триумфа Макс Верстапен вече има 195 точки, с цели 69 повече от съотборника си Перес, който е със 126. Алонсо вече е със 118, а Хамилтън събира досега 102. Следващият старт е на 2 юли в Австрия.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРАН ПРИ НА КАНАДА:

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!