ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Мексиканският пилот на Ред Бул Серхио Перес триумфира в Гран При на Сингапур пред Шарл Льоклер и Калос Сайнц с Ферари. 17-и кръг от календара на Формула 1. Неговият съотборник и лидер в генералното класиране Макс Верстапен финишира седми на пистата "Яс Марина" в 17-ия кръг от календара на Формула 1 и не успя да си гарантира защита на световната титла при пилотите.

Състезанието по улиците на Сингапур започна с над час закъснение заради наводнената писта, а на старта Серхио Перес изпревари Шарл Льоклер и успя да запази мястото си до самия финал. Надпреварата бе съкратена заради закъснението и няколко влизания на колата за сигурност.

Световният шампион Макс Верстапен загуби 4 места още на старта, като след това така и не успяваше да намери ритъма си и завърши едва седми. Карлос Сайнц нямаше шансове да се бори със съотборника си и Перес, но се възползва от грешките на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес и завърши трети. Другият пилот на Мерцедес Джорд Ръсел стартира от бокса и излезе от пистата в 33-ата обиколка, забивайки се в страничните заграждения, но успя да продължи състезанието.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Наложи се влизане на кола за сигурност заради катастрофа на Юки Цунода, а след това надпреварата бе скъсена и бе сложено ограничително време, което означаваше, че пилотите няма да могат да направят 61 обиколки.

Перес бе заплашен от наказание от 5 секунди заради неспазване на протокола зад колата за сигурност, а 34 минути преди края Макс Верстапен изхвърча от трасето заради липса на сцепление при битката си с Ландо Норис. Нидерландецът обаче успя да се върне на пистата.

В челото Шарл Льоклер притисна Чеко Перес и мексиканецът издържа и 15 минути преди края успя да направи разлика от над 1 секунда. В края на състезанието Перес успя да увеличи разликата си спрямо Льоклер до над 5 секунди и така си гарантира победата, дори при наказание. Верстапен пък успя да изпревари Хамилтън след грешка на британеца. Въпреки това, нидерландецът не успя да си гарантира втора световна титла, която може да стане факт при Гран При на Япония.

След успеха си Серхио Перес събра 235 точки и заема трета позиция при пилотите, а пред него са Шарл Льоклер с 237 и световният шампион Макс Верстапен с 341.

Ред Бул е лидер при контрукторите с 576 точки пред Ферари с 439 и Мерцедес с 373.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК