Световният шампион във Формула 1 от този сезон Нико Розберг обмисля да напише книга, след като реши да се оттегли. 31-годишният бивш пилот на Мерцедес е решил да последва примера на австралиеца Марк Уебър и Рос Браун (б.р. заедно с Адам Пар), които в своите книги хвърлят интересен поглед върху живота в най-престижната моторна надпревара.

„Бих могъл да напиша книга. Може би наистина ще го направя някой ден. Има толкова луди и интересни истории”, сподели германецът пред FAZ и добави, че първо смята да си вземе дълга почивка.

Идеята за книга, която да опише живота му във Формула 1, Розберг е взел от бившия си съотборник и голям конкурент за титлата Люис Хамилтън. „След 10 години трябва да си купите моята книга. Тогава ще ви разкажа точно, какво се е случило. Това ще бъде интересно четиво!”, заяви Хамилтън още на пресконференцията след последното за сезона състезание за Гран при на Абу Даби. Британецът предполага, че има някакъв заговор срещу него заради смяната на механици преди началото на сезона. Така той поставя под съмнение легитимността на успехите на Розберг.