Гран при на Саудитска Арабия във Формула 1 може да бъде отменено след взривовете, които разтърсиха околностите на Джеда, където трябва да се проведе втория кръг от Световния шампионат, информира Motorsport.

Трасето се намира в непосредствена близост до мястото, където днес беше нанесен ракетен удар. Ръководството на Формула 1 се е обърнало към властите за получаване на разяснения. Най-вероятно става въпрос за терористичните атаки на йеменската група хуси по обекти в близост до пистата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По-рано през деня групировката е нанесла ракетни удари по петролната рафинерия на „Aramco“, която е спонсор на състезанието. Затова и са проведени срещи между пилотите и отборите, в които се е разбрало, че много от пилотите искат да напуснат страната, тъй като се страхуват за безопасността си. Наред с това традиционните пресконференции на тимовете бяха отменени по искане на ФИА. След втората свободна тренировка пилотите отново са били на среща с ФИА, като техните пресконференции са били отменени, като все още се очакват подробности по въпрос с атаките на терористите. 

Това поставя в опасност провеждането на третата свободна тренировка и квалификацията в утрешния ден, както и самото състезание, което по план трябва да се състои в неделя (27 март), от 20:00 часа българско време.

„Държим контакт с местните власти. Органите потвърдиха, че състезанието може да протече по плани ние ще останем в тясна връзка с тях, като с отборите следим изкъсо ситуацията“, коментира Стефано Доменикали, който е изпълнителен директор  на Формула 1.