Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън бе дисквалифициран от стюардите на ФИА от спечелената вчера квалификация за спринтовото състезание, което ще се проведе по-късно днес. 

Седемкратният световен шампион губи полпозишъна си и днес в 21:30 часа българско време ще стартира от последна позиция на стартовата решетка в спринтовата надпревара от 24 обиколки, която пък определя стартовия ред за утрешната Гран При на Сао Пауло. 

Причината е в DRS системата на задното крило в болида на Хамилтън, която бе установено, че се отваря с повече от максимално разрешените според правилника 85 милиметра. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Така надеждите на Люис да спре победната серия на основния си съперник за световната титла през 2021 година Макс Верстапен от Ред Бул в Бразилия вече са само илюзорни.

"Скоростта им е невероятна. Не само в последното състезание, но те имат по-добрата кола през цялата година. Всички добре виждат това. Задачата ми е много трудна. Мисля си, че победата в Бразилия е задължителна, без нея може би няма да имам никакъв шанс да се боря за титлата. Аз и отборът ни даваме максимума, но очевидно това не е достатъчно срещу техния болид", заяви самият Хамилтън.

Четири кръга преди края на сезона, Макс Верстапен има 19 точки преднина пред британеца .