Тимът от Формула 1 Заубер вече има нов собственик и се похвали, че бъдещето на отбора е осигурено. Компанията „Лонгбоу Файненс“ купи „Заубер Холдинг“ - фирмата, която е собственик на отбора.

Името на тима няма да бъде сменяно, но досегашният собственик и основател на отбора – Петер Заубер, се оттегля и отстъпва поста си на президент на борда на директорите.

Неговото място ще бъде заето от Паскал Пики. Мониша Калтенборн запазва мястото си в борда на директорите, както и позициите си на изпълнителен директор и шеф на отбора.

Сделката гарантира бъдещето на Заубер във Формула 1. Тимът имаше сериозни финансови проблеми през последните две години и заради това не можеше да прави подобрения по болида си през сезона. Липсата на парични средства принуди отбора да пропусне и двата теста на Формула 1 в течение на шампионата.

Петер Заубер влезе със своя отбор във Формула 1 през 1993 година. След това той продаде Заубер на BMW и тимът беше заводски отбор на германската компания в периода 2006-09. След това обаче баварският концерн реши да се оттегли и Петер Заубер се върна, за да спаси мястото на тима във Формула 1.

КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФОРМУЛА 1