Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов ще стартира в 40-ото юбилейно издание на Рали Босфора. Надпреварата е трети кръг от Европейския рали шампионат за 2011 година.

Славов и Филипов правят и своя дебют в тазгодишния сезон на Европейския рали шампионат, след като преди броени дни изпратиха своята заявка за участие. В турското състезание двамата българи ще се борят за победата в класа на автомобилите с един двигателен мост и ще се опитат да се доближат максимално до Топ 10 в генералното класиране.

"Подадохме заявка за Европейския рали шампионат, но за момента ще стартираме само в две състезания – Рали Босфора и Рали България. Двете са максимално удобни за нас и средствата, които получихме от Министерството на спорта ще ни стигнат да покрием поне тези два старта от календара на Европейския шампионат. Надяваме се, че ще получим подкрепа да довършим сезона в Европа, но засега такава няма", споделя Славов.

Рали Босфора стартира утре, като през първия състезателен ден са предвидени 4 скоростни етапа. На следващия ден екипажите ще трябва да покрият 6 скоростни отсечки, като в програмата на деня е включен един от най-атрактивните етапи в света – "Хали", който предлага много тежки и големи скокове и превали. В неделния ден са предвидени последните 4 етапа, които трябва да решат класирането в юбилейното издание на Рали Босфора.

"Отсечките в състезанието са наистина страхотни. Трасето е тежно, но предлага изключително атрактивни гледни точки за зрителите, а аз изключително много харесвам това рали. Успяхме да ревизираме изцяло автомобила преди старта, така че очаквам да се представим добре и да зарадваме нашите почитатели", завърши Тодор Славов.

Освен екипажът на Булбет Рали Тим, в турското състезание ще стартират още два български тандема – Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Мицубиши Лансър Ево9) и Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Ситроен С2 R2 Max).