Варненският екипаж Тодор Славов/Добромир Филипов ("Булбет Рали Тийм", Рено Клио R3) завърши на седмо място в класирането на световния рали шампионат за млади пилоти (JWRC) в Рали Германия.

След трудното начало в първите два дни на състезанието Тодор Славов и Добромир Филипов показаха познатото темпо в последния ден на Рали Германия. Двамата записаха две трети места в специалните отсечки и затвърдиха отличните впечатления, които оставят с участията си в стартовете от JWRC.

"Съжаляваме за пропуснатите възможности в първите два дни на състезанието. Както и очаквахме, бе изключително трудно, фракцията по пътя беше страшно много и точно тя се оказа решаваща при отпадането ни в първия ден. Въпреки всичко успяхме да завършим и да вземем много ценни 6 точки за класирането в JWRC, които могат да имат важно значение в края на годината", сподели Тодор Славов.

Следващият кръг от програмата на световния рали шампионат за млади пилоти е във Франция. Състезанието, което стартира на 1 октомври, за първи път ще се проведе в околностите на Страсбург. Любопитното за това рали е, че то включва отсечка в родния град на шесткратния световен шампион Себастиан Льоб. Именно той спечели Рали Германия, оставяйки зад себе си съотборниците си в Ситроен Дани Сордо и Себастиен Ожие.