Българският пилот Тодор Славов с автомобил Рено Клио R3 Maxi завърши на 16-о място в Рали Турция, четвърти от общо 13 старта на световния рали шампионат WRC.

Варненецът финишира с време 3 часа, 43 минути и 38 секунди и изостана с 41 минути и 59,6 секунди от победителя Себастиен Льоб (Франция) със Ситроен С4. Шесткратният световен шампион и настоящ шампион на планетата изпревари с 54,5 секунди своя съотборник Петер Солберг (Норвегия). На трето място в турското рали завърши Мико Хирвонен (Финландия) с Форд фокус - на 1:43.4 минути след Льоб.

Българският екипаж Тодор Славов и Добромир Филипов (БулБет Рали Тим) спечели точки още в дебюта си в подкрепящите серии на световния рали шампионат (JWRC). Двамата влязоха в историята на българския автомобилен спорт като първите състезатели, донесли етапна победа за страната ни в кръг от надпреварата за млади пилоти.

Следващият кръг за шампионата на JWRC е в Португалия, но то не влиза в програмата на Тодор Славов и Добромир Филипов.

"Състезанието бе изключително тежко", коментира пред RallyXpress Тодор Славов.

"Многото скокове и огромните камъни по трасето го превърнаха в рулетка. Доста пилоти получиха сериозни проблеми с автомобилите си, което за съжаление се случи и на нас. Въпреки това във втория и третия ден състезанието бе много добро за екипа ми. Постигнатите резултати ни дават оптимизъм за бъдещето и че можем да се борим за още по-сериозни резултати в ралитата от JWRC. Искам да благодаря на механиците си, които ме върнаха в състезанието и ми позволиха да спечеля първите си точки в шампионата", добави Тодор Славов. /БЛИЦ