Екипажът на "Булбет рали тим" Тодор Славов и Добромир Филипов завърши на трето място в крайното класиране на Европейският рали шампионат за автомобили с един двигателен мост (2wd ERC). Въпреки ограничената до три старта програма в континенталният шампионат Славов и Филипов завоюваха две победи в Рали „Босфора” и Рали „България”. В чешкото Рали „Барум” двамата варненци отпаднаха заради повреда в двигателя, която не им позволи да продължат участието си в шампионата.

За трета поредна година Тодор Славов и Добромир Филипов са единственият български екипаж, който постига призово класиране в международен рали шампионат. През 2009-а двамата варненци завършиха втори в Европейския рали шампионат за автомобили с един двигателен мост, а през миналата година постигнаха най-големият успех за нашата страна в рали спорта – трето място в Световния рали шампионат за млади пилоти (J-WRC).

"Трудно ми е да определя сезона си еднозначно. От една страна постигнахме отново най-доброто класиране за нашата страна в международен автомобилен шампионат, но от друга съм наясно, че и двамата пилоти пред нас са много под нашите възможности. Ние стартирахме през тази година единствено с подкрепата от Министерството на физическото възпитание и спорта и можахме да направим само три ралита от Европейския шампионат. Нашите конкуренти стартираха в 7-8 състезания и просто нямаше как да се борим - винаги бяхме по-бързи от тях, но те отиваха на ралита, за които ние нямахме финансовата възможност и печелиха лесни точки. Благодарен съм на Министерството, че ни помогна, защото най-вероятно нямаше да можем да стартираме дори и в едно рали", споделя впечатленията си от изминалия сезон Тодор Славов.

Пред пилота на "Булбет рали тим" предстои последното състезание за сезон 2011 - участието му в поредното издание на благотворителното шоу "Шампион на шампионите", в което Славов е победител за 2010 година. Демонстрационната надпревара ще се състои на 7 декември от 12:30 до 22 часа в "Арена Армеец".