Лидерът в шампионата на Мото 2 Тони Елиас спечели шестата си победа за годината, след като триумфира в Гран При на Сан Марино. Състезаните на пистата “Мизано” бе белязано от катастрофа, в която бяха замесени Шоя Томизава, Алекс де Анджелис и Скот Рединг.
 
Инцидентът се случи в 12-ата обиколка, като тримата бяха част от откъсналата се група от 7 състезатели, в която бяха още Тони Елиас, Жул Клюзел, Симоне Корси и Хулиан Симон.
 
Томизава падна на обратната права и се заби в моторите на Де Анджелис и Рединг, които не можеха нищо, за да избегнат удара. Де Анджелис се отърва без наранявания в инцидента, докато Рединг и Томизава бяха откарани в медицинския център за допълнителни изследвания.
 
Елиас се добра до челото на колоната в шестата обиколка и на финала завърши с двесекунден аванс пред Хулиан Симон. Том Люти, стартирал от 15-а позиция, се пребори за третото място, след като изпревари Корси три обиколки преди края.
 
Андреа Яноне поведе колоната още от началото, но бе наказан заради фалстарт и след като изтърпя санкцията се завърна на пистата на 36-о място. Той се придвижи до 15-о място, преди да се оттегли заради механичен проблем. Отпадането го прати от второ на четвърто място в генералното класиране на шампионата./БЛИЦ