Отлично се представиха българските състезатели в петия кръг на Европейския шампионат в клас ЕМХ65 и ЕМХ85 и шестия кръг в Източноевропейския шампионат в класовете МХ, МХ1 и МХ2.

В клас ЕМХ 65 в Европейския шампионат Кристиян Иванов (КТМ) завърши 2-ри. В клас ЕМХ 85 българите доминираха и окупираха пoчетната стълбичка, след като Хакан Халми (КТМ) стана шампион в класа, а втори и трети се наредиха Алекс Димитров (КТМ) и Момчил Иванов (КТМ). Трасето в сръбския град Глобаре беше добре подготвено, организацията на високо ниво, а публиката стана свидетел на майсторско каране и на много емоции.

В клас МХ 2 победител стана Майкъл Иванов (КТМ), който спечели и 2-та манша. В клас МХ 1 Тодор Тотев (Хонда) остана 4-ти, а в клас МХ отново пълна българска доминация – Юлиян Райчев (Кавазаки) стана победител, втори се нареди Теодор Гигов (Кавазаки), а трети остана Веселин Малинов (Ямаха).

В отборното класиране България е първа, като води убедително в класирането на отборите след провеждането на пети кръг в Европейския шампионат в клас ЕМХ65 и ЕМХ85 и шести в Източноевропейския шампионат в класовете МХ, МХ1 и МХ2.