Екипажи от четири държави са подали заявки за участие в 14-ото издание на Рали "Твърдица", първи кръг от тазгодишния рали шампионат у нас. 

В надпреварата, която ще се проведе събота и неделя, ще участват екипажи от България, Швеция, Полша и Грузия. Тази година състезанието няма да стига до град Елена и затова носи само името Рали "Твърдица". 

Дължината на ралито е 214 км, от които 38% са състезателни спрямо общия километраж на състезанието и са разделени на 7 скоростни етапа. Надпреварата стартира на 7 юли. От 16 часа на площад "Свобода" в Твърдица ще се състои церемониалното преминаване на колите, в 17:40 часа следва първи скоростен етап "Предела" (23.55 км) и "Боров Дол" (7 км), след което следва супер специален етап.

През втория състезателен ден екипажите ще преминат 64 км на спускане през Твърдишкия Балкан, за да стигнат отново до подиума на официалната арка, където ще бъде награждаването. Скоростният етап 4/6 "Чумерна" ще бъде загрявка за екипажите преди сериозния етап "Твърдица" (24 км), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира в Твърдица. Награждаването ще бъде в неделя от 15 часа на площад "Свобода". 

30 са подадените заявки до момента, включително от екипажи от Швеция, Полша и Грузия. Сред родните участници са екипажът на "Марина Моторспорт" - шампионите за 2017 година Тихомир Стратиев/Добрин Борисов с Пежо 208 R2, Григор Григоров/Даниел Миленков от "Григоров Рейсинг" с Пежо 208 R2, основните претенденти за победата - Йордан Атанасов/Янаки Янакиев с Мицубиши Лансър Ево 9 и Мирослав Ангелов/Недялко Сивов с Шкода Фабия R5.

Диана Стоянова и Иванела Иванова ще се включат наравно в битката с мъжете със своя нов автомобил Хонда Сивик. 

Телевизия "Евроком" и тази година ще излъчва директно от Твърдица: 

 На 7 юли:
* Церемониален старт от 16:00 часа.
* Супер специален етап СЕ- 3 - площад „Свобода“, Твърдица от 19:30 часа.
На 8 юли:
* Награждаване - 15:00 часа.