Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Деветгодишен аржентински мотоциклетист почина, след като получи сериозни наранявания при катастрофа по време на тренировка на юношеско състезание в Бразилия.

Лоренцо Сомашини е участвал в свободните тренировки за Honda Junior Cup, едно от най-големите младежки състезания в региона, когато е катастрофирал на пистата "Интерлагос" в Сао Пауло.

Сомашини от Росарио е бил откаран в болницата Алберт Айнщайн в Сао Пауло, където е починал, според организаторите на събитието SuperBike Brazil.

От екипа на пистата увериха, че дето е получило незабавна медицинска помощ и първоначално е било стабилизирано, но след това състоянието му се е влошило и той е бил преместен в интензивно отделение в събота.

"Всички от екипа на SuperBike Brazil са ужасени от това събитие и изразяваме нашата искрена скръб към цялото семейство и приятели на Лоренцо", се казва в изявление на организаторите.

Известен като Лоло, младият пилот караше с №99 на мотора си в знак на почит към трикратния световен шампион в Moto GP Хорхе Лоренсо.

Бившият испански ас коментира в Instagram: "Сърцето ми се къса, защото бях негов идол и той имаше моя номер. За съжаление, мотоциклетите могат да ни дадат всичко и да ни вземат всичко, по всяко време. Огромна прегръдка за семейството."

Junior Honda Cup е събитие за пилоти на възраст между 8 и 16 години, които карат модифицирани мотоциклети със специално адаптирани педали и кормило, които могат да достигнат скорост до 100 км/ч (62 мили), информира ВВС.