14-годишно момче загина, след като беше блъснато от моторист. Жертвата е младият испански състезател Уго Миян, а трагедията се случи на пистата „Арагон“ край Алканис (Испания) по време на състезание от Европейската купа на талантите.

Миян първо катастрофира със своя мотор на 13-ата обиколка. Той трудно се изправи и видимо изпитваше болка, когато върху него със своя мотор налетя полякът Милан Павелец.

Надпреварата моментално беше спряна. На мястото на инцидента на петия завой пристигнаха медицински екипи. Уго Миян беше откаран в медицинския център на пистата. Малко по-късно беше съобщено, че младият испанец е починал от раните си.

През този сезон Уго Миян имаше два полпозишъна в Европейската купа на талантите и четири пъти се качи на почетната стълбичка. Той се състезаваше за школата Cuna de Campeones.

„С голямо прискърбие съобщаваме, че Уго Миян ни напусна. Той ще бъде запомнен със своята усмивка, със сърцатата си работа и със своя професионализъм. Почивай в мир, Уго! Ще останеш завинаги в сърцата ни. Обичаме те“, обявиха от Cuna de Campeones.

Това е вторият трагичен инцидент през последните седмици в света на мотоциклетизма. На 30 май швейцарецът Жак Дюпаскер загина при катастрофа на пистата „Муджело“ в Италия по време на тренировка преди състезание от Мото 3.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)