Трима българи ще участват в четвъртия кръг на световния шампионат по мотокрос, който ще се проведе този уикенд (12-13 април) на трасето „Арко ди Тренто“ в Италия. Състезанието ще бъде и 1-ви кръг от европейския шампионат. Петър Петров ще гони добро класиране в клас MX2, след като вече премина успешно тестовете, на които беше поканен от заводския отбор на „Ямаха“. Те се проведоха в Италия и Петър има всички предпоставки да затвърди имиджа си на най- добрия български състезател по мотокрос.

С надежди за добро класиране ще стартират и представителите ни в клас ЕМХ125 куб. см., двутактови машини – Майкъл Иванов с КТМ и Георги Георгиев със Сузуки. Двамата направиха силен сезон през миналата година и натрупаха солиден международен опит с участията си на състезания в Германия, Чехия, Белгия, Великобритания и др. За съжаление Иван Петров продължава да има здравословни проблеми. Той пропусна сериозна част от надпреварите през миналия шампионат, възстановявайки се от операция, а сега контузия го спира от участие.

Любителите на мотокроса у нас ще имат възможност да наблюдават най-добрите състезатели в света на 19-20 април, когато на трасето „Горна Росица“ край Севлиево ще се проведе 5-я кръг от световния шампионат и 2-я кръг от европейския.