След четири състезания извън Стария континент, Световният шампионат по мотокрос се завръща обратно на Европейска земя за Гран При Трентино в Италия този уикенд. С нетърпение очакваме и завръщането на Петър Петров (Monster Energy Kawasaki MX2 team) и Майкъл Иванов (Vamo Racing team), които пропуснаха първите кръгове на шампионата поради контузии. Иван Петров (8biano Racing Team) досега нямаше късмета да отбележи точки в клас МХ2, но след чудесното представяне миналата седмица в италианския шампионат, пилотът показа отлична подготовка и мотивация.

За почитателите на Световния шампионат по мотокрос, БНТ HD с гост коментатор Мартин Тодоров, ще дадат отново възможност да наблюдаваме двата манша на клас МХ2 в неделя на Великден, от 14:10 и 17:10.

По същото време, но на 1200 километра разстояние Мартин Чой (Eko BMW Racing Team) пристигна на пистата "Льо Ман" във Франция за 40-ото юбилейно издание на епичното 24-часово състезание от Световния шампионат по издръжливост. 
След като през 2016-а Чой дебютира на "Льо Ман" и написа нова страница в историята на мотоциклетния спорт не само за България, през 2017-а предизвикателството пред него е още по-голямо. Машината под Чой и съотборниците му отново ще бъде с марката БМВ, а обиколките които ще трябва да направи екипа за 24 часа са близо 815 (през 2016 Чой направи сам над 420 от 618-те обиколки на отбора му).

Пожелаваме на Чой сила на духа и издръжливост като участието му ще можем да наблюдаваме по Евроспорт 2 в събота - стартът е от 15:15 до 17:30, и в неделя от 08:00 до 16:00 часа.