По блестящ за България начин завърши европейския шампионат по супермото на летищен комплекс „Долна Митрополия”, Плевен. Трима наши сънародници финишираха накрая на сезона с титлите в класовете OPEN, S3 и JUNIOR. Кристиян Иванов (България, КТМ) победи конкуренцията в JUNIOR в двата манша и заслужено си тръгна от Плевен, както с купата на победител от състезанието, така и с трофея на европейски шампион за първи път в своята кариера. Втори в класа завърши Виктор Нейчев (България, КТМ), а трети Радостин Михайлов (България, КТМ).

Хакан Халми (България, КТМ) в S3 беше над всички и днес, побеждавайки в двата манша и с актив от 200 точки от началото на сезона стана за трети път европейски шампион. След него останаха Алекс Димитров (България, КТМ) и Димитър Петров (България, КТМ). 

В клас OPEN Веселин Иванов триумфира с европейската титла, въпреки че в двата манша остана на третото място, но благодарение на 168-те точки ликува като първенец на Стария континент. Александър Георгиев (България,КТМ) спечели днешното състезание, а втори се класира Янко Ташев (България, ТМ). 

87 пилота от Македония, Гърция, Румъния и България караха в различните класове и дисциплини. Веднага след официалната церемония по откриването на Гран При България публиката дълго аплодираше петкратния национален шампион по мотоциклетизъм Сергей Сергиев - Сижо, който след инцидент преди 22 години остана в инвалидна количка. Въпреки това, днес Сижо показа, че с много воля и силен дух може отново да бъде на мотор, като кара машина специално адаптирана за неговите нужди на две колела.

Сергиев направи две обиколки на пистата, а след това десетките зрители се снимаха и вземаха автографи от него. 

Освен последния кръг на СуперМото на летищен комплекс „Долна Митрополия” се проведе и 10-ия кръг на BMU Европейския шампионат на писта. 
В клас SP125cc. победата спечели Християн Бузалковски (Македония, Априля), който имаше и малко късмет след отпадането на лидера Милен Георгиев заради технически проблем. В 5-та обиколка Георгиев напусна състезанието и водачеството беше поето от Бузалковски, който кара разумно и сигурно в последните три обиколки, за да се качи на първото място на подиума. След него финишираха Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Априля) и Боян Петров (МСК Плевен, Априля). 

При Formula 600 Тодор Меченски (V-TAK Racing, Ямаха) стигна до първото място в 10-те състезателни обиколки с аванс от 16.2 секунди пред Красимир Михайлов (Троян Мото клуб, Хонда) и с 21.1 секунди от Андреан Психогиос (Гърция, Ямаха).

Михаил Атанасов (МК Боляри, Сузуки) във Formula 1000 водеше битка през всички 10 обиколки със Слободан Ивцевски, но въпреки атаките на македонеца, Атанасов удържа победата и финишира като победител с преднина от 5.1 секунди пред Ивцевски. Трети за награждаване се качи Димитър Калпаков (МК Обзор, Ямаха). 

Безспорно най-очакваният старт за феновете на мотоциклетния спорт беше този, в който пилотите от SuperSport и SuperBike караха заедно в 12-те обиколки на състезанието. Мартин Чой (BMW,EKO racing team) доказа за пореден път, че е най-добрият ни пистов състезател и без никакви проблеми стигна до поредната си победа в кариерата, този път с аванс от 22 секунди пред румънския шампион Роберт Мурешан. На третото място в SuperBike финишира Димитър Митов (МК Боляри,BMW), който остана на 29.3 секунди зад Чой. При SuperSport 600 след успешна атака срещу Александър Георгиев в предпоследната обиколка, до първото място в крайното класиране стигна Йонел Паскота (Румъния, Ямаха), а втори и трети се наредиха именно Георгиев (МСК Плевен, Хонда) и Пламен Петров (Троян Мото клуб,Ямаха). 

В отборното класиране победители станаха пилотите от МК Боляри, следвани от МСК Плевен и Троян Мото клуб.  Алекс Иванов (МСК Плевен, Априля) триумфира с Републиканската титла в клас СКУТЕРИ. Иванов беше най-бърз и днес и логично стигна до първото място за награждаване. Пламен Христов (МСК Плевен, Априля) и Димитър Христов (МСК Плевен, Априля) завършиха на второ и трето място.