В първата скоростна отсечка на Рали България 2017 - "Дюлино", екипът Калин Бенчев/Александър Спиров имаше технически проблеми и такива с настройките на колата и даде време, което е с 2:23,04 минути по-слабо от това на водача Ягис Авджъ (Пежо 208 R5) – 14:11.50 минути.

Първите шампиони на България в рали спринта Калин Бенчев и Александър Спиров (Субару Импреса, група Е) се състезават на Рали България 2017 с нов основен спонсор. Тимът на Бенчев STI.bg за сезона финансово е подпомаган от германския гигант за автомобилни продукти Bluechem Group. Екипажът Бенчев/Спиров във всички състезания рекламират популярните автомобилни добавки и продукти на запазената марка ProTec. Новият договор стана факт на специална среща на Бенчев с главния изпълнителен директор на Bluechem Урбан Вебер в Словакия. ProTec е марка, която Bluechem рекламира във Формула 1 като партньор на тима Sauber, както и в най-силните пистови надпревари в световен мащаб за автомобили в клас GT3.

С участието си в българския рали шампионат екипът на Бенчев ще отбележи дебют на Bluechem и ProTec в родните моторни състезания. „Много съм радостен, че ProTec стана наш основен рекламодател, защото не харесвам думата спонсор", заяви Бенчев, който през 2016 година постави началото на автомобилите от група Е в българските ралита със своя Proto1, базиран на Субару Импреса. "За нас това е висока оценка за усилията, които влагаме в развитието на новия за българските състезания автомобил", добави пилотът.