Бързо досъдебно производство е образувано срещу автомобилния пилот Илия Царски. В неделя той катастрофира по време на кръга от националния пистов шампионат в Бургас след сблъсък с Пламен Камбуров, който спечели състезанието.

При инцидента автомобилът на Царски се разби в билборд край трасето, като пилотът се отърва без наранявания. При завръщането си в бокса 45-годишният ветеран потрошил в яда си задния ляв стоп и изкривил калника на личния автомобил на Камбуров - "BMW 530 D". По данни на Камбуров щетата е за около 1500 лева, като пристигналите полицаи са установили вината на Царски и срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Съдиите на състезанието също реагираха и по-късно дисквалифицираха както Царски, така и победителя Камбуров, тъй като се оказа, че и преди е имало подобни инциденти между двамата.

Така първото място от затворения маршрут на импровизираната писта "Бургас" отиде за Константин Маршавелов, който финишира трети в надпреварата. С успеха си той също така печели и шампионата на България на писта.