ТВ7 ще излъчи първото българско участие в легендарното пустинно “Рали Дакар”, което ще се състои от 1 до 16 януари 2011 година. Националната ефирна телевизия е ексклузивен медиен партньор на сънародниците ни Петър Ценков и Тодор Христов, които ще заминат за Аржентина след броени дни. Българите ще участват в състезанието с четириколката ATV Can-Am Renegade 800.

За трета поредна година рали Дакар ще се проведе на територията на Южна Америка, където операторът Румен Петков ще заснеме най-интересните моменти от стартовете специално за ТВ7.

Водещ на предаванията, посветени на "Рали Дакар", ще бъде Георги Иванов, познат на зрителите с коментарите си при стартовете от Формула 1. Като гост-водещи ще се включат и известни български автомобилни състезатели и експерти, които ще коментират състоялите се стартове от "Рали Дакар" всяка вечер след 22 часа.

"Рали Дакар" (известно допреди години като "Рали Париж-Дакар") е най-тежкото и напрегнато автомобилно състезание в света на спорта. Състезателният маршрут включва пясъчни дюни, кал, камилска трева, каменисти местности и др. В ралито участват мотоциклети, високопроходими автомобили, прототипи и камиони. Участниците са както професионалисти, така и аматьори като процентът на аматьорите във всяко издание е около 80./БЛИЦ