Тридесет и два екипажа подадоха заявки за участие в предстоящото 17-то издание на рали Твърдица. Състезанието е трети кръг от българския рали шампионат и ще се проведе в края на седмицата - 16 и 17 юли.

Списъкът на заявените се оглавява от трикратния победител в състезанието Мирослав Ангелов (Мегапорт, Skoda Fabia Rally2 evo), а до него отново ще бъде Георги Гаджев. След отпадането си в Монбат Рали Сливен, Ангелов е длъжен да преследва победата на всяка цена, тъй като изостава със сериозна разлика от временния водач в  шампионата Георги Василев (Дианел Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo IX), който заедно със своя навигатор Стефан Добрев са със състезателен номер 4 за предстоящия старт. 

В шампионата се завръща и изключително популярният и атрактивен екипаж Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer Evo IX). Двамата шуменци са със състезателен номер 5 и ще се надяват на добро представяне след второто място в рали "България".

Шампионът при автомобилите с един двигателен мост за миналия сезон Денис Станчовски също ще направи завръщане в родното рали първенство, след като пропусна Монбат Рали Сливен. Станчовски ще бъде с титулярния си навигатор Явор Брънков, добре познатото Peugeot 208 R2 и втори състезателен номер.

Четири са заявените екипажи в клас RC3/N, като в един от тях е с местен представител. Белослав Денчев от Твърдица ще бъде навигатор на Петър Бакалов с Рено Клио. 

Денчев познава отлично отсечките в домашното трасе. Той има участия преди години като ко пилот на Стилиян Чепилевски със Ситроен Ц2.

"Колата е подготвена и в кондиция след лекия инцидент на Рали Спринт Дряново. Надяваме се на добро класиране в Твърдица", коментираха Денчев и Бакалов. 

Рали "Твърдица" 2021 започва в петък с церемониален старт на площад "Свобода" от 17 часа. Веднага след това стартира и борбата за призовите места в ралито, като в първия състезателен ден ще се карат три скоростни етапа с обща дължина от близо 26 състезателни километра.

Съботният ден ще предложи нови четири скоростни отсечки по класическите трасета в Твърдишкия Балкан, а дължината им е 57 състезателни километра.

Победителите в 17-ото рали Твърдица ще бъдат наградени в 17 часа на площад "Свобода" в Твърдица.