Австралийският пилот на Ред Бул Марк Уебър сподели, че още преди две години е започнал да губи мотивация и това е причината да напусне Формула 1 след края на този сезон. От догодина той ще се състезава в сериите Льо Ман за отбора на Порше, след като от 2002 година насам във Формула 1 премина през тимовете на Минарди, Ягуар, Уилямс и накрая Ред Бул. Австралиецът така и не успя да спечели титлата и има в най-престижната моторна надпревара 9 победи и 38 подиума.

„През последните няколко години бях на ръба по отношение на мотивацията. Човек трябва да е мотивиран. През зимата се обръщах и усещах, че нямам онова желание и енергия да се боря, които имах, когато бях на 24. Сега започват да се появяват разни въпроси, които преди ги нямаше. Не става дума за карането или състезанието, а за моята Формула 1 програма в продължение на 11 месеца от годината”, сподели австралиецът.

„Просто сега стигнах до този етап, в който си казвам: "Е, постигнах много". Пътуването, хотелите и повтаряемостта. Донякъде и заради медиите. Такива разни дребни, но многобройни детайли, с които се справяш, когато си млад и енергичен. Но накрая те принуждават да си задаваш някои въпроси - длъжен ли съм да стоя тук и да правя това? И когато Порше дойдоха, си казах: "Знаеш ли какво? Може би не трябва да правиш това повече"”, допълни Уебър.