Бившият пилот от Формула 1 Марк Уебър сподели, че настоящият световен шампион Люис Хамилтън е по-добър от легендата Михаел Шумахер, който е рекордьор със седем титли. Според австралиеца британецът би победил германеца, но само ако се съревновават в една обиколка.

Този сезон 33-годишният британец задмина Шумахер по най-много полпозишъни, след като има вече 83 на сметката си. Германската легенда завърши кариерата си с 68 първи места на стартовата решетка.

Бразилецът Айртон Сена (40,1 процента) и британецът Джим Кларк (45,2 процента) са спечелили най-много квалификации в пропорционално отношение, а Шумахер (22,1 процента). Коефициентът на Хамилтън (36,2 процента) се доближава до първите двама.

„В квалификация - казвал съм го веднъж, сега ще повторя пак – той е най-добрият от Айртон Сена насам. Считам го за по-добър от Михаел в рамките на една обиколка”, коментира Уебър за Люис Хамилтън.

„Без никакво съмнение той е най-добрият. Определено смятам, че би могъл да се мери с Айртон в една обиколка. Люис избягва да напуска пистата в съботните дни, но разполага с невероятна скорост тогава, когато тя се окаже нужна. Дори не бих могъл да кажа какви са реалните му слабости“, добави австралиецът, който беше съотборник със Себастиан Фетел в Ред Бул.