Пастор Малдонадо и неговите спонсори от венецуелска горивна компания са в последна фаза на преговорите относно напускането на пилота на Уилямс. Очаква се до края на седмицата да се финализира сделката и мястото да бъде освободено за Фелипе Маса.

След много спекулации и слухове около бъдещето на венецуелския пилот, това е първата сигурна информация от бокса. От Уилямс твърдят, че Малдонадо ще остане във Формула 1, въпреки скандалните му и непостоянни прояви на пистата и извън нея. Тимовете на Лотус, Заубер и Форс Индия са в преговори с пилота, но не заради него, а заради мултимилионните спонсори, благодарение на които Пастор още е в играта.

Договорът между венецуелската петролна компания и отбора на Уилямс изтича през 2015 година. А с неустойките по договора с Малдонадо и пресната финансова инжекция при пристигането на Фелипе Маса, тимът на Уилямс ще започне сезон 2014 на плюс и финансово стабилен.

„Имам нужда от добра кола, за да и се насладя изцяло. Тази година това бе невъзможно. Изживявам труден момент и ми трябва някаква мотивация, за да продължа да давам всичко от себе си. Искам нещо повече, тук съм за нещо повече“, каза Малдонадо.