Невиждано фристайл шоу с мотоциклети разтърси София снощи. 10 хиляди души платиха средно по 100 лева, за да видят уникалните изпълнения на звездите на този спорт в зала “Арена Армеец София”.

Двукратният световен шампион Реми Бизуар с "Хонда" триумфира във финалния кръг за сезона, а второто място се оказа достатъчно за чилиеца Хавиер Вийегас с "Ямаха" да спечели първата си световна титла. След финала двамата бяха разделени от едва 15 точки в полза на южноамериканеца и той стана първият шампион от страна извън Европа. Над 1 милиард души по целия свят видяха последното състезание, което се проведе в България.

В първата част на състезанието не липсваха и инциденти. Шампионът за миналата година Либор Подмол от Чехия падна при първия си скок и получи контузия на левия крак, която го принуди да се оттегли.

На официалното откриване присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Симеон Дянков, министърът на спорта Свилен Нейков, председателят на федерацията по атомобилизъм Богдан Николов и председателят на организационния комитет Румен Петков. На церемонията бяха наградени пистите край Долна Митрополия, Севлиево и Троян,, които се утвърдиха в календара на мотокроса. Борисов подари на всички 12 пилоти бъклици за спомен.

Победителите в Night of The Jumps похвалиха организаторите за свършената работа. "През цялата година ми беше много трудно да се боря с Реми. Въпреки аванса ми, титлата беше подсигурена едва след последния ми скок. Трасето тук беше отлично и много се забавлявахме. А и вече си имам огромна купа, която е по-голяма от мен", каза новият шампион Вийегес.

1_3.jpg

4_8.jpg

2_8.jpg

Снимки: официален сайт