Двамата пилоти на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг се оплакаха от лошите шеги, които съдбата си направи с тях в Гран при на Абу Даби. Първият завърши на 11-а позиция, докато втория отпадна от надпреварата.

“Имах скорост, имах всичко, но не успях да спечеля точки. Отново малшансът ни провали. Заради спукана гума трябваше да направя още един питстоп много късно в състезанието, което ми костваше позиция в зоната на точките. Разбира се това е част от играта и не може да се направи нищо, но е жалко, защото темпото ни беше прилично и можехме да отбележим няколко точки. До края на състезанието се надявах да затворя разликата с топ десет и имахме напредък, но просто не се получи", оплака се Шумахер.

Съотборникът му Нико Розерг също бе изключително разочарован от състезанието.

"Колата ми беше добре, имаше скорост, бяхме конкурентоспособни, но надпреварата тръгна срещу мен. Първо дойде сблъсъка с Ромен, след който влязох в бокса за смяна на нос. После дойде и катастрофата с Картакян, която ме извади от състезанието. Нараин ми каза, че воланът му се развалил и е трябвало да спре. Аз обаче не очаквах подобно поведение от него във високоскоростен завой и нямаше как да реагирам. Ходих в медицинския център да ме преглед и всичко е наред. Вече нямам търпение и се надяваме останалите две състезания да са по-добри", заявява Розберг.