Деветкратният световен шампион в Мото ГП Валентино Роси ще пропусне остатъка от сезона, след като претърпя сериозно падане, счупи крак и се подложи на операция. Възстановяването на Роси ще отнеме между четири и шест месеца, което практически ще го лиши от всякакви шансове за ново участие в шампионата през 2010 година. Лекарите извършили операцията за възстановяване крака на Роси съобщиха, че фрактурата е една от най-сериозните, с която са се справяли. Роси ще остане в болницата във Флоренция до края на тази седмица.

"Падането беше лошо, но аз се чувствам добре. Може би защото в момента съм на морфин. Операцията беше успешна, а тук ме гледат като член на семейството. В началото се уплаших, защото на живо бе по-страшно от това, което видях в последствие по телевизията", каза Роси, след като легна под ножа в Травматологичния център във Флоренция.

През следващите минимум шест седмици Докторът ще ходи на патерици, но хирургът, извършил операцията, заяви, че всичко е минало по план, и интервенцията може да се определи като „успешна”./БЛИЦ