Варненският пилот Тодор Славов ще участва в юношеския световен рали шампионат (JWRC) през тази година. Пилотът на "Булбет Рали Тийм" ще се състезава в шампионата за млади пилоти, който включва шест ралита. Всички те ще се проведат в Европа, като четири от тях са на асфалт, а две на макадам. Рали България, което получи домакинство на кръг от световният шампионат (WRC), също е част и от състезанието за младите пилоти и ще бъде трети кръг от него. Автомобилистите ще могат да събират точки в пет от шестте състезания.

Тодор Славов ще бъде третият български пилот, който ще участва в JWRC след Димитър Илиев и Крум Дончев. Те се състезаваха през 2003 година, а най-доброто им класиране бе третото място на Илиев в рали Сан Ремо.

25-годишният варненец Славов ще участва в шампионата с добре познатото Рено Клио R3. Въпреки подобренията, френският автомобил все още изостава от лидерите от клас Супер 1600, които са водещи в JWRC. Въпреки това Славов има добри шансове за призови класирания, а ще има и предимството да се състезава в домашното си Рали България. Първото състезание от JWRC е Рали Турция. То е базирано в Истанбул и е изключително удобно за посещение от страна на фенове от България.

Пилотът Тодор Славов сподели, че трудно се намират пари за участия в състезанията. "Определено ще имаме нужда от сериозна подкрепа за своето участие в световния рали шампионат. Състезанията са дълги, а и таксите за участие са по-високи от тези в европейския шампионат. Ако не намерим рекламодатели, вероятно ще можем да покрием едно-две ралита - Турция и България. Ако имаме добра подкрепа, ще можем да караме във всички кръгове, а и да участваме в състезания и в България", каза пред ole-bg Тодор Славов.

Пилотът на "Булбет Рали Тийм" информира, че води преговори и с Рено Спорт. Славов доказа в последните няколко сезона, че е един от най-бързите европейски пилоти, каращи Клио R3, и се надява на техническа подкрепа от страна на френската компания за участията си в световния шампионат. /БЛИЦ