Макс Верстапен е убеден, че има достатъчно опит, за да направи прехода към Формула 1 с Торо Росо догодина. Младият холандец финишира трети в европейската Формула 3 през първия си сезон там, а през 2015 ще се превърне в най-младия пилот, стартирал в Гран при в историята на спорта - когато Макс се подреди на стартовата решетка за Гран при на Австралия ще е на едва 17 години.

"Като цяло стилът на каране в картинга е напълно различен от този в болидите. Скокът от Формула 3 към Формула 1 не е толкова голям, защото всичко е същото, просто се случва по-бързо. Да свикна с болид след картинга ми отне малко време, но тогава преходът беше по-сложен. Колите от Ф3 приличат много на тези във Ф1, просто нямаш толкова конски сили, но притискателната сила е доста за подобна кола. Като стил на каране разликата не е толкова голяма", смята Верстапен.

Освен опита от картинга и Ф3, Макс може да разчита и на баща си - бившият Ф1 пилот Йос Верстапен, и майка си Софи, която също е бивша състезателка. "В картинга получавах съвети от баща ми, който винаги ме подготвяше предварително и се справях по-добре от останалите деца на моята възраст. Винаги бях пред тях. Докато карах в малките класове, правех тестове с по-големите и така все ми струваше лесно. Мисля, че баща ми е подготвил много добре. Отношенията ни са чудесни, така че за мен нещата са малко по-различни в сравнение с другите 17-годишни. Освен това обстановката в Торо Росо е хубава - това е младежки отбор, който подготвя млади пилоти", смята Макс.