Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели спринтовото състезание на пистата "Ред Бул Ринг" преди утрешното основно състезание за Гран при на Австрия.

Верстапен срещна сериозна съпротива от Ландо Норис, но само в първите обиколки, а след това успя да се измъкна на сериозна дистанция пред двамата пилоти на Макларън.

В петата обиколка Ландо Норис атакува Верстапен и дори го изпревари, но нидерландският пилот веднага го контраатакува и си върна първата позиция.

От създалата се ситуация се възползва и съотборникът на Норис в Макларън – Оскар Пиастри, който взе второто място от британския пилот. Австралиецът обаче не бе в състояние да поддържа темпото на Верстапен и да го настигне, за да го атакува.

Така Пиастри пресече финалната линия втори, а Ландо Норис остана трети.

Джордж Ръсел позволи на Карлос Сайнц да го изпревари в началото на надпреварата, но пилотът на Мерцедес си върна четвъртото място в осмата обиколка на спринта. Испанецът с болида на Ферари остана пети в края на състезанието.

Люис Хамилтън бе по-бърз от Сайнц, но така и не успя да проведе съществена атака и седемкратният световен шампион финишира шести.

В точките завършиха още Шарл Льоклер с Ферари, който остана седми, както и осмият Серхио Перес с Ред Бул.