Макс Верстапен беше недостижим в Гран при на Нидерландия и спечели пред домашната си публика на "Зандвоорт", с което отново излезе на първото място в класирането при пилотите. Втори зад него остана Люис Хамилтън, а трети - Валтери Ботас.

Стартът беше отличен за цялата колона и позициите останаха непроменени след първите обиколки. Верстапен потегли много силно и отвори преднина от 3 секунди още преди позволяването на използването на DRS. 

След като от Мерцедес видяха, че трудно ще изпреварят Макс на пистата, решиха да извикат Хамилтън първи в бокса и сложиха средно меки гуми. Ред-Бул веднага покриха стратегията и извадиха нидерландеца отново пред Люис, но вече на само 1.7 секунди. 

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Пред двамата вече беше Валтери Ботас, който се справяше все по-трудно със своите гуми и постепенно слабото му темпо избута Верстапен назад към Хамилтън. Пилотът на Ред-Бул обаче успя да се справи с финландеца на старт финалната права и отново в чист въздух отвори преднина. 

Междувременно Ботас влезе за единствения си стоп, а малко след това Хамилтън спря за втори път, но отново за гуми "медиум". Макс спря две обиколки по-късно, като сложи най-твърдите смеси. 

Хамилтън се опита да съкрати изоставането си с по-бързите гуми спрямо тези на съперника му, но най-близката дистанция, на която успя да се доближи беше от 1.5 секунди, което доведе до бурните му реакции срещу решението да направят втория стоп толкова рано. 

След 60-та обиколка темпото на Хамилтън падна чувствително, след като използва пълния ресурс на своите гуми. В 69-та минута Мерцедес извика Ботас за слагане на меки гуми, за да освободят достатъчно дистанция за Хамилтън, който сложи същите гуми в 71-та и завъртя най-бързата обиколка за състезанието, грабвайки допълнителната точка.

Малко преди това обаче Ботас направи най-бързия тур, макар че от бокса на тима го предупредиха да не го прави.

Taка Верстапен отново излезе начело в световния шампионат, събирайки 224.5 точки, а Хамилтън остава втори с 221.5.