Oжесточената битка между Макс Верстапен и Себастиан Фетел в края определено беше сред най-интересните моменти от Гран При на Мексико, в който победител стана Люис Хамилтън.

В последните обиколки германецът притисна младия холандец, който мина през тревата, за да запази позицията си. От бокса на Ред Бул обявиха на Верстапен, че поради тази причина ще трябва да пропусне Фетел пред себе си. Младокът обаче отказа да го направи, като по този начин позволи на своя съотборник Даниел Рикардо да се доближи максимално близо до Себ.

Това вбеси максимално Фетел, който не спести псувните си по адрес на своя холандски колега.

Любопитен момент последва при финиширането на двамата. Верстапен премина финалната линия трети и вдигна победоносно ръце, въпреки че най-вероятно бе наясно, че ще последва наказание. Фетел пък се изравни с болида на съперника и с жестове му показа, че действията му са неприемливи.

Германецът засипа с обидни думи и състезателния директор на Формула 1 Чарли Уайтинг.

В крайна сметка обаче бившият световен шампион остана доволен, защото Верстапен беше наказан с 5 секунди и така третото място бе именно за Фетел.

Напоследък 19-годишният холандец зачести с изцепките си и заради рисковото си поведение на пистата често си навлича гнева на съперниците. Припомняме, че на 15 май Верстапен постави рекорд, който едва ли някога ще бъде подобрен. Холандецът сензационно победи в Гран При на Испания и стана най-младият пилот в историята на Формула 1, който триумфира в състезание. Синът на Йос Верстапен спечели на възраст от 18 години и 228 дни, с което подобри постижението на Себастиан Фетел с 2 години и 210 дни.
 Резултати, програма и класиране във Формула 1