Пилотът от Формула 1 Виталий Петров няма да кара през новия сезон за 2013 година. Това той обяви в обръщение към своите почитатели.

"Уважаеми фенове, преди всичко бих искал да ви благодаря за подкрепата. Винаги съм казвал колко важни за мен са вашите писма, съобщения, както и руските флагове по трибуните. От голямо значение е да знаете, че винаги съм давал максимума от себе си, за да ви правя щастливи с добри резултати. Общували сме на различни мероприятия, споделяли сме своите мисли и впечатления.

Радвам се, че през последните три години бях част от Формула 1 и в това време постигнах някои успехи. Третото място за Гран При на Австралия винаги ще остане в съзнанието ми, както и подаръците, които получих от вас.

В живота обаче не винаги се случва това, което искаме. Аз самият постоянно се стремя да бъде оптимист и призовавам и вие да постъпвате така. През зимната пауза за мен бе много важно да съхраня спортна форма и затова прекарвах продължително време в тренировъчната зала. Обичам състезанията, въобще спорта - той винаги ще бъде част от живота ми.

Сега усилията ни са съсредоточени за сезон 2014. Има преговори с отбори от Формула 1 и сме настроени позитивно. Още веднъж благодаря за вашата подкрепа и не се съмнявайте - непременно ще се видим отново на пистата", обясни Петров.