Пилотът на Рено Джолиън Палмър направи първата катастрофа за сезона във Формула 1. 26-годишният британец изпусна управлението над своя болид на последния завой на пистата в Мелбърн по време на втората свободна тренировка преди Гран При на Австралия.

След катастрофата на Палмър тренировката беше спряна. Болидът на Рено претърпя сериозни повреди в задната и лявата страна, заради което беше откаран със специален камион в бокса. Въпреки катастрофата британецът призна, че не е загубил увереност в колата и е оптимист за първото състезание от сезона.

„Все още имам вяра в колата. Разочарован съм единствено заради това, че утре ще бъда в неизгодна позиция, тъй като имах нужда от още няколко обиколки на пистата. На тестовете в Барселона всичко беше нормално и придобих голяма увереност в качествата на болида и в малкото си обиколки днес се чувствах добре в колата“, призна пилотът на Рено.

Джолиън Палмър вярва, че ако не е била катастрофата, е щял да запише много по-добър резултат. След края на втората тренировка той изостава с близо четири секунди зад Люис Хамилтън, който даде най-доброто време. Британският състезател на Рено направи само 10 обиколки на „Албърт Парк“ - по-малко от всеки друг пилот в шампионата през този сезон.

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2017 НА ФОРМУЛА 1 - ТУК