Първият исторически лагер-сбор на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) се оказа в снежен капан. 32-ма пилоти от цялата страна и хора от екипажите им са блокирани в спортната база на Белмекен вече няколко дни.

На места преспите достигат 5 метра, което е нещо невиждано. Блокираните от снежния ад пилоти уверяват, че положението не е бедствено, тъй като засега имат храна, вода и най-важното - стоят на топло в базата. Близо 40-ината им автомобила обаче са затрупани и заради тежката метеорологична обстановка занятията се провеждат само в затворени помещения.

Залостените от снежния ад състезатели публикуват в социалните мрежи кадри от Белмекен. Днес до тях отново се опитваха да пробият роторни снегорини. Снегът е толкова много, че огромните машини буквално се скриват в него.

"Никога не съм и сънувал това, което виждам с очите си! Шофьорът на ротора каза, че от 1967 година работи на Спортната база на Белмекен и толкова сняг не е виждал досега. От вчера сме пробили 4 километра. Не сме бедстващи. Всичко имаме, само пътя го няма, а дойдохме да покараме на сняг. Благодарим за съдействието на всички", коментира един от треньорите - Стефан Драганов.

Най-добрата ни автомобилна състезателка Екатерина Стратиева също успокои всички - "Няма страшно... поне за мен. А пък и нали това, което не ни убива, ни прави по-силни."

"Тук е готино! Топло е, има вода, храна, ток... всичко си е ОК. Защо някои не спират да мрънкат и говорят колко е тежко тук", коментира още Катето, която заедно с другите състезатели не правят драми, а се радват като малки деца на преспите, които ги залостиха на Белмекен.

_____________________________.jpg

_____________________________1.jpg