Българската надежда за участие във Формула 1 Владимир Арабаджиев дебютира с 19-о време в европейските серии на GP2 този сезон. В първото състезание за Гран при на Испания на пистата "Каталуния" в Барселона 26-годишният пловдивчанин направи много добър старт, въпреки че потегли от предпоследната 23-а позиция. След първата обиколка той успя да се промъкне до 16-ото място, но се наложи да влезе в бокса. 

Там механиците го забавиха и той излезе отново на пистата на 21-а позиция. Арабаджиев обаче продължи да кара агресивно и успя да се придвижи две места напред в крайното класиране в днешното първо състезание за уикенда. Така утре той ще потегли от 19-а позиция.

Полпозишън ще има Чарлз Пик, който спечели днешната надпревара. Стартът е в 11,35 часа, българско време, непосредствено преди състезанието за Гран при на Испания във Формула 1.

"След квалификацията вчера беше ясно, че състезанието ще е много трудно, каза Владимир Арабаджиев минути след като излезе от болида. - Дадох всичко от себе си, надявам се утре да се представя по-добре. Успях да спечеля позиции в началото на състезанието, но после се получи известно забавяне. До последната обиколка се борих да запиша добро време. Сега ще свалим данните от автомобила, за да направим анализ и да се опитам да постигна по-добри резултати утре"./БЛИЦ