Българският пилот Владимир Арабаджиев не завърши в първия старт от сериите GP2в Монако днес. Той стартира от 21-а позиция, но за съжаление отпадна след удар в предпазната стена. Вторият старт в Монако е в събота (15 май) от 17,10 часа.

Серхио Перез записа първата си победа в сериите GP2. Втори по улиците на Монте Карло остана Пастор Малдонадо.

"В GP2 имаме само една кратка свободна тренировка. Трасето е много специфично. Времето за подготовка е много ограничено. Когато търсиш лимита на колата, понякога се случват инциденти. Надявам се утре да имам повече късмет", призна Владо.

GP2 е високотехнологичен шампионат, всеобщо приет като последната стъпка преди Формула 1. За разлика от други серии, тук пилотите са много силни и не случайно повечето от тях след това намират място във Формула 1. Конкуренцията е на много високо ниво и разликите са често десети от секундата.

Състезанията са част от европейските стартове на Формула 1, а пилотите са поставени в максимално изравнени условия. Шаситата, двигателите и гумите са еднакви за всички участници, а определящи за успеха са спортните и инженерни способности. Именно това прави GP2 - последната стъпка преди Формула 1./БЛИЦ