Шампионът по мотоциклетизъм Мартин Чой получи премия от "Глобул" в размер на 15 000 евро за успехите си през изминалия състезателен сезон. Тази година Чой отново стана шампион на България по мотоциклетизъм в клас SST 1000 и се класира на второ място в престижния европейски шампионат „Алпе Адрия“.

Възнаграждението е предвидено в споразумението за партньорство между мобилния оператор и един от най-успешните състезатели по мотоциклетизъм в България.

„Впечатлени сме от успехите на Мартин, който през тази година още веднъж доказа своята класа в мотоциклетния спорт. Поздравяваме екипа на "Глобул Рейсинг Тим" за високия професионализъм, за отличното представяне, както и за тяхната мотивация за победа. За нас е чест да подкрепя най-добрите състезатели и ние смятаме, че това сътрудничество е изключително ползотворно. Пожелавам успех на отбора и много нови победи“, коментира по време на събитието Брад Библоу, главен директор „Маркетинг“ в "Глобул".

„Благодаря на "Глобул", че вярва в нас и че подкрепя отбора през всичките тези години. Щастлив съм, че този сезон успях отново да стигна до шампионската титла на България. Вярвам, че в спорта печелят най-отдадените – ето защо екипът на "Глобул Рейсинг Тим" ще продължи да работи усилено и да дава всичко от себе си, за да продължаваме напред и да покоряваме нови върхове“, каза Чой.

Партньорството между мобилния оператор, Мартин Чой и неговия екип датира от 2011 г., която бе изключително успешна за младия пилот. Тогава той стана шампион в клас SST 1000 на България, на Европа и на Източна Европа. В кариерата си до момента Чой вече има общо 22 титли.