Голямо зрелище събра погледите на хиляди пловдивчани в съботния ден по време на 15-ия юбилеен събор на БМВ. Повече от 200 автомобила от немската марка се стекоха под тепетата, а на паркинга пред Международния панаир "Пловдив" дрифтърите демонстрираха уменията си.

Покрай якото пилене на гуми се случи и нещо запомнящо се. Многохилядната публика видя нетрадиционно предложение за брак, като клипчето вече обикаля социалните мрежи и набира популярност.

Един от многото фенове на БМВ в България пожела да чуе заветното "да" от любимата си по нестандартен начин. Водещият на шоуто привика дамата, след което около тях започна да кръжи дрифт шампионът Александър Язов - Матрицата. БМВ-то му се приближи в опасна близост до бъдещата булка и водещият, адреналинът, на които се покачи на макс. Язов демонстрира уменията си около тях, а след като "укроти" бегачката си от нея слезе момчето, което отправи предложението. Под бурните аплодисменти на публиката дамата каза "да" и двамата се разцелуваха страстно.
 


 Посетителите на събора се насладиха още на оригиналния вид и тунинг на множеството от немски возила. Наред с най-новите модели гордо стояха и класически представители на автомобилите.

Съборът не мина и без задължителните атракции на дрифт шоу и игри с публиката. Многоетажният паркинг в Панаира се превърна в своеобразно второ изложение на БМВ, тъй като всеки с такъв автомобил можеше да паркира безплатно в него.